Onsdagsordet…

Ibland kallas onsdag för lillördag. Lillördag är en svensk benämning för den vardag som anses vara en lite festligare vardag, Ordet kommer från piglördag dvs när pigan enligt tradition hade ledigt eftersom hon arbetade den vanliga lördagen. I den Nordiska mytologin var onsdagen guden Odens dag, alltså en ”stark” dag i veckan.

Vad kan då passa bättre en sådan dag än att Blixthälsa utvecklar sin blogg till att en dag i veckan ta upp ett ämne som berör, kanske påminna om något som händer eller ge en ide´eller ett tips kring något spännande.

Idag är temat ”Världens barn” vilket är rykande aktuellt då denna vecka handlar om att samla in så mycket pengar som möjligt för att stödja de projekt Världens barn stöttar och driver. Kl 16.45 startar ett lopp för världens barn på Skräckland i Vänersborg med VSK, Skogsvargarna och P4 Väst som arrangörer. Kom Dit, 100 kr kostar det. Hälsa och välgörenhet på en och samma gång!

Men det finns ju också barn i vår närhet vi kan bry oss lite extra om under denna veckan, varför inte ta hand lite extra om ditt eget barn och barnet inom dej. Ta tid för att göra nåt tillsammans …läsa högt, gå ut och samla höstlöv eller bara busa lite allmänt. Det tror jag vi alla borde göra lite oftare …

Så, bejaka barnet inom dej och barnen omkring dej … ja, kanske till och med ge en gåva till Världens barn .

Tills vi hörs igen … Se barnen!

@nnika