Onsdagsordet

Nytt år, nya möjligheter!

Så kan man se inträdet av något orört. För en del kan det dock vara lite mindre lockande och kanske till och med utmanande med nya saker, förändringar och att inte veta vad som skall hända. Vem är du och hur tänker du nu när 2019 ligger blankt framför dej? Själv har jag blandade känslor, å ena sidan är det lite nostalgiskt att se tillbaka på året som gått, tänka på vad man gjorde men också på det man tänkt göra men som aldrig blev av … alla härliga stunder, upplevelser och möten som året gav men också vissa sorgligheter och tuffa situationer man ställts inför.

Jag tycker nog ändå att det känns härligt med ett nytt år. Det där att köpa ny almanacka och se alla oskrivna och okladdade blad ligga där och vänta på ifyllnad, lite som alla dagar och stunder som bara väntar på att upplevas. Jag vet inte om du är som jag, hittar på nyårslöften och har stora ambitioner på vissa delar du vill göra eller utveckla detta året? Om det är så, då hoppas jag att du varit snäll mot dej själv och satt en ambitionsnivå som är realistisk men också lustfylld. Lust och glädje är en framgångsfaktor när det gäller att lyckas med utmaningar och förändringar. En gnutta jäklar anamma, motivation och lite stöd av omgivningen kan också göra gott.

En sak till som jag framför allt fick in tydligare i mitt system de senaste månaderna på 2018 var; Medveten Närvaro! Vad innebär det då? En del av er har säkert kommit i kontakt med mindfulness som innebär samma sak. Genom en utbildning till handledare i ACT, har jag fått en tydlighet i hur vi kan bli mer medvetna i nuet och på det sättet även sänka vår stressnivå och bli mer fokuserade. Syftet med ACT ( Acceptance and Commitment Therapy) är att vägleda människor till ett rikt och meningsfullt liv – och att också få oss att acceptera den smärta som är en oundviklig del i att vara levande! Vill Du veta mer eller boka hälsosamtal som grundar sej på detta, hör av dej!

Till sist, ”lyft blicken, förläng magen och ta ett djupt andetag, tänk här och nu och le”!

NAMASTE Annika